Stötvågsbehandling

[frame align=”left”]
[/frame]

Stötvågsbehandlingen är en evidensbaserad och högeffektiv behandlingsmetod mot kroniska besvär i muskler och senor. Behandlingen effektiviserar bland annat kroppens egna läkeprocesser och är den mest kraftfulla konservativa behandling som finns inom vården.

Stötvågsbehandling i Uppsala hos Totalhälsan

Stötvågsbehandlingen stimulerar och accelererar kroppens egna läkningsprocesser genom en aktivering av immunsystemet, ökad blodcirkulation och en ökad ämnesomsättning i cellerna. Tryckvågorna bryter även ned försvagad och smärtande ärrvävnad samt möjliga förkalkningar och ökar återuppbyggnaden av ny stark och frisk vävnad vilket minskar risken för återfall. Stötvågsbehandling har även visat sig vara framgångsrik vid långvariga besvär som inte lyckats behandlats på annat sätt. Metodens höga effektivitet och de minimala biverkningarna gör den till ett väldigt bra alternativ till medicin, kortisoninjektioner eller kirurgi.

Smärttillstånd som stötvågsbehandling har visat sig ha mycket god effekt på:

Axelsmärta (kalkaxel, senskador)
Tennis- och golfarmbåge
Kronisk ljumsk- hamstringssmärta
Trochanterit/Trochanteros (smärta utsida höft)
Knäsmärta (Hopparknä, löparknä)
Benhinneinflammation
Hälseneinflammation
Hälsporre
Triggerpunkter

Det är vanligt att uppleva en omedelbar smärtlindring och en förbättrad funktion efter 1-3 stötvågsbehandlingar. Mellan varje behandling krävs ca 5-7 dagars vila för att vävnaden ska hinna återhämta sig. En serie om 3-5 behandlingar är ofta tillräcklig.

Klicka här för att komma tillbaka till Totalhälsans förstasida