Vaccinera dig enkelt, säkert och tryggt hos oss, din vaccinationscentral i Uppsala, mitt i Gränby centrum på plan 3.

Att åka på resa till ett spännande och exotiskt resmål är en höjdpunkt för många och då behöver man se över sitt vaccinationsskydd. Vi har god service, trevlig personal och gott om parkeringsplatser för dig som besökare. Vaccinera dig enkelt och tryggt hos oss. Vi ger resevaccinationer, reseråd, influensavaccin, och TBE vaccination mm.

 

Tidsbokning för vaccination

via telefon 018-10 22 70
Måndag – Fredag kl 8.30-16.30

Prislista

Vaccin Pris
Boostrix; Diifteri/stelkramp/kikhosta 300
Boostrix polio; Diifteri/stelkramp/kikhosta/polio 400
diTeBooster; difteri/Stelkramp 250
Hepatit A -Havrix,vuxen, barn 400
Hepatit B – vuxen, barn 350
Hepatit A+B Twinrix vuxen 570
Hepatit A+B Twinrix barn 490
Influensa 200
TBE/Fästing vuxen , barn 340
Malariarecept; vid vaccinering gratis
Malariarecept; utan vaccinering 150

 

Vilka vacciner bör jag ta?

De flesta har en grundvaccination som påbörjades på BVC och fortsatte i skolhälsovården enl. svenska barnvaccinationsprogrammet. Det kan finnas individuella variationer på hur man har fått sina vaccinationer och vad man vaccinerats mot. Hör av dig så hjälper vi dig gärna att se över ditt vaccinationsskydd.

Att se över sina vaccinationer inför resa är viktigt!

Att ge råd om vaccinationer och annan reseprofylax är komplicerat eftersom råden måste vara individuellt utformade för varje enskilt fall. Gå in på länken nedan och se vilka vaccinationer som rekommenderas för olika resmål. Kontakta oss för individuell rådgivning/vaccination.

Information om vaccinationer för olika resmål hittar du längst ner på sidan.
Välj kontinent och land för att få uppdaterad information om vilka vaccinationer som kan behövas, rekommenderas eller inte behövs för just din resa.

Grundvaccinationpåfyllning

Påfyllning med stelkramp,difteri,kikhoste+poliovaccin rekommenderas var 20:e år.
Hepatit A+B vaccination
Hepatit A och B är allvarliga leverinfektioner som förekommer i stora delar av världen. Hepatit A-virus kan finnas i förorenat vatten och i rå eller felaktigt tillagad mat. Hepatit B smittar via blod och andra kroppsvätskor. Därför kan lokal sjukhusvård, orena nålar (sprutor, tatuering, piercing) och sexuella kontakter utgöra risk.
Grundvaccination är tre doser Twinrix som ges enl standardschema: 0,1 och 6 månader.
Kolera och turistdiarré
Orsakas av en bakterie som bildar ett gift och ger akut svår och häftig diarré. Smittan överförs via förorenad föda och vatten. Bakterien förekommer främst i Sydostasien, Syd – och mellanamerika och stora delar av Afrika.

Grundvaccination är två doser Dukoral. Dukoral ger skydd mot kolera i ca två år och mot ETEC – diarre´ i ca 6 månader.
ETEC = enterotoxinbildande ecoli och är en vanlig orsak till diarre´ hos turisten utomlands. På grund av att ETEC – bakterien är snarlik kolerabakterien erhåller vi skydd mot turistdiarre´ också.

Företag och skolor:

Önskar ni att personal ska bli vaccinerad mot någon typ av infektion, TBE/Influensa/inför utlandsresa? Kontakta oss för förslag på tid och prisförslag

Viktiga länkar

Klicka här för att komma tillbaka till Totalhälsans förstasida