Vaccinera dig enkelt och tryggt hos oss, din vaccinationscentral lättillgängligt i Uppsala, mitt i Gränby centrum

Vaccination

Vi erbjuder resevacciner, påfyllning av grundvacciner, influensavaccin, samt TBE-vaccin.
Att åka på resa till ett spännande och exotiskt resmål är en höjdpunkt för många och då behöver man se över sitt vaccinationsskydd. Vi har god service, trevlig personal och gott om parkeringsplatser för dig som besökare. Vaccinera dig enkelt och tryggt hos oss. Vi ger resevaccinationer, reseråd, influensavaccin, och TBE vaccination mm.

 

Att se över sina vaccinationer inför resa är viktigt!

Att ge råd om vaccinationer och annan reseprofylax är komplicerat eftersom råden måste vara individuellt utformade för varje enskilt fall. Nedan kan du själv läsa på om vilka vacciner som rekommenderas för vilka resemål. Kontakta oss för individuell rådgivning/vaccination.

Här hittar du information om vaccinationer för olika resmål:
Välj kontinent och land för att få uppdaterad information om vilka vaccinationer som kan behövas. Vilka vacciner som rekommenderas och vilka som inte behövs för just din resa.

Läs mer…

 

Vilka vacciner bör jag ta?

De flesta har en grundvaccination som påbörjades på BVC och fortsatte i skolhälsovården enligt svenska barnvaccinationsprogrammet. Det kan finnas individuella variationer på hur man har fått sina vaccinationer och vad man vaccinerats mot. Hör av dig så hjälper vi dig gärna att se över ditt vaccinationsskydd.

Läs mer…

 

Grundvaccinationpåfyllning

Påfyllning med stelkramp,difteri,kikhoste+poliovaccin rekommenderas var 20:e år.
Hepatit A+B vaccination

Hepatit A och B är allvarliga leverinfektioner som förekommer i stora delar av världen. Hepatit A-virus kan finnas i förorenat vatten och i rå eller felaktigt tillagad mat. Hepatit B smittar via blod och andra kroppsvätskor. Därför kan lokal sjukhusvård, orena nålar (sprutor, tatuering, piercing) och sexuella kontakter utgöra risk.

Grundvaccination är tre doser Twinrix som ges enligt standardschema: 0,1 och 6 månader.

 

Kolera och turistdiarré

Orsakas av en bakterie som bildar ett gift och ger akut svår och häftig diarré. Smittan överförs via förorenad föda och vatten. Bakterien förekommer främst i Sydostasien, Syd – och Centralamerika och stora delar av Afrika.

Grundvaccination är två doser Dukoral. Dukoral ger skydd mot kolera i ca 2 år och mot ETEC – diarré i ca 6 månader.
ETEC = enterotoxinbildande ecoli och är en vanlig orsak till diarré hos turisten utomlands. På grund av att ETEC – bakterien är snarlik kolerabakterien erhåller vi skydd mot turistdiarré också.

 

Tidsbokning

Måndag-Onsdag: Tidsbokning per telefon
Torsdag: Tidsbokning per telefon / Drop-in 17:00-19:00, se under aktuellt för avvikelser

 

Företag & skolor

Önskar ni att personal ska bli vaccinerad mot någon typ av infektion, TBE/ influensa / inför utlandsresa? Kontakta oss för tids- och prisförslag.

 

Priser

Hepatit A+ B – Ambrix barn 490 kr
Boostrix; Diifteri/stelkramp/kikhosta 350 kr
Boostrix polio; Diifteri/stelkramp/kikhosta/polio 400 kr
Hepatit B – Engerix 350 kr
Hepatit A – Havrix 400 kr
Hepatit A+B Twinrix barn 490 kr

Hepatit A+ B- Twinrix vuxen 570 kr
Influensa 200 kr
TBE/Fästing 340 kr